Egen research

Använd denna sida till att göra din egen research och faktainsamling eller för spårning , spåra, information, email, person, företag etc.

Denna sida innehåller ett antal användbara källor till att "slå fram" grunduppgifter på personer och företag. Samtliga är kostnadsfria. Det rekommenderas att metodiskt söka sig fram sida för sida och klippa in informationen som framkommer i ett Word-dokument bit för bit. Vissa sidor kan verka innehålla samma information, men vi vet av erfarenhet att det inte alltid är så.

Vi använder själva denna sida tillsammans med ett stort antal poliser, jurister, journalister, slipade konkurrenter och andra yrkesgrupper engagerade i faktainsamling.

Håll till godo och lycka till!

Personrelaterat

Adress och telefonnummer www.hitta.se, personer.eniro.se

Både Hitta.se och Eniro fungerar som nummerupplysning. Sök på för- och efternamn och få reda på adress, telefonnummer, mobilnummer och eventuella kopplingar till företag/arbetsplats genom dessa uppgifter.

Ålder www.birthday.se

Fyll i de uppgifter du har i formuläret och se i resultaten om du funnit personen du eftersökt.

Bolagsengagemang www.allabolag.se, www.bizbook.se

Sök på förnam eller efternamn och ta reda på om O har några företagsintressen (i viss fall typ av tjänst) antingen som företrädare för ett aktiebolag eller som ägare i övriga företagsformer.

Bankgiroinnehav www.bankgirot.se

Välj länken "sök bankgironummer" i huvudmenyn och skriv in namnet på vederbörande objekt i fältet företagsnamn/organisationsnamn.

Företagsrelaterat

Företagsnamn och org. Nummer www.allabolag.se, www.bolagsverket.se/snr

Skriv i namn eller nummer i det markerade fältet och klicka därefter på knappen "företagssökning" direkt under markören. Svaret ger dig org.nr, namn, form, säte och aktuell status.

Omsättning, antal anställda, reg.datum, adress etc. www.allabolag.se

Sök på företagsnamn, adress eller org.nr och få reda på omsättning (endast AB), regdatum, verksamhet, status mm.

Adress www.allabolag.se, www.bizbook.se

Adress till samtliga svenska företag.

Adress och telefonnummer www.hitta.se

Hitta.se fungerar som nummerupplysning fast på nätet. Sök på företagsnamn och få reda på adress, telefonnummer, webbadress och eventuellt annan information.

Bank/postgiroinnehav www.bankgirot.se, www.plusgirot.se

Välj länken "sök bankgironummer"/ "sök plusgironummer" i huvudmenyn och skriv in organisationsnummer alt företagsnamn, kontohavare.

IT-relaterat

All information som skickas över Internet skickas som ett informationspaket som datorn tar emot, öppnar och visar. Alla paket som skickas märks med en avsändaradress en s.k. IP-adress (Internet Protocol). Innehavaren till denna avsändaradress loggas hos den som tillhandahåller Internettjänsten (kallas ISP, Internet Service Provider) varje gång ett paket skickas.

Detta innebär att avsändare till e-mail och innehavare till webbsidor och domänadresser går att spåra. Tyvärr når oftast spåret bara fram till ISP:n vilket i regel endast ger en ungefärlig position på avsändarens geografiska adress t.ex. Bredbandsbolaget, Stockholm.

För att förmå ISP:n att lämna ut uppgifterna i sina loggfiler krävs oftast polisiär handpåläggning. För er poliser som använder sidan tänk på att loggfilerna endast sparas under en viss tid och att det därför alltid är viktigt att begära ut (säkra) dessa utan dröjsmål.

Spåra IP eller innehavare till domän I www.centralops.net

Välj Email Dossier. Skriv i IP adress eller domännamn i fältet och markera alla boxar. Klicka därefter "go".

Spåra IP eller innehavare till domän II www.checkdomain.com

Skriv i IP-adress eller domännamn i fältet och klicka "go".

Spåra IP eller innehavare till domän III www.geobytes.com

Skriv i IP-adress eller domännamn i fältet och klicka "go".

Information om innehavare till och status för domän www.centralops.net

Välj Domain Check. När det nya fönstret öppnats skriv in domänadress och klicka "go".

Innehavare till och IP till E-mail adress www.centralops.net

Välj Email Dossier. När det nya fönstret öppnats skriv in E-mail adress och klicka "go".

Om ni har några frågor om vår verksamhet, tveka inte att kontakta oss per telefon eller skicka ett e-mail till info@gothiaprotection.se.